#Tipy a Triky #Tipy a Triky č. 3 – LajfHeky, vďaka ktorým budete v kuchyni...

#Tipy a Triky č. 3 – LajfHeky, vďaka ktorým budete v kuchyni kráľ

Aby bolo mäso ešte chutnejšie

Jedna z najobľúbenejších letných činností je grilovačka. Ak si mäso, ktoré plánujete grilovať predtým namarinujete a vložíte do chladničky, bude chutiť oveľa lepšie! (niektorí šéfkuchári odporúčajú mäso vôbec nemarinovať, rozhodnutie je už na Vás).

Ako uvariť zemiaky rýchlejšie

Zemiaky sa uvaria rýchlejšie, keď pridáte trochu masla do hrnca. Pravdepodobne maslo vytvorí vrstvu tuku na hladine, ktorá zabráni odparovaniu vody a voda sa zohreje rýchlejšie. Film na povrchu vody z roztopeného masla vytvorí niečo ako “prikrývku” a voda zovrie rýchlejšie.

Ako skontrolovať čerstvosť vajec

Je to ľahké – ak ponoríte vajcia do studenej vody tak, aby boli úplne ponorené, čerstvé vajcia klesnú ku dnu. Tie, ktoré sa vznášajú na hladine sú staršie. Vajcia ktoré sa vznášajú, obsahujú už plyny, ktoré ich nadnášajú.

Banány ako náhrada vajec pri pečení

Pri výrobe cesta na sušienky alebo koláč, môžete nahradiť vajcia banánmi. Pol banána sa zhruba rovná jednému vajcu. Existujú aj palacinky z banánov.

Ako uvariť fazuľu a strukoviny rýchlejšie

Zabudli ste namočiť fazuľu alebo hrach? Nevadí, uvaríme ich v neosolenej vode a budeme pridávať lyžicu studenej vody každých 7-10 minút. Takto budú strukoviny uvarené bez problémov.

S týmto vám pomôže acetón. Naneste ho na škvrnu a vysajte vatovým tampónom. Acetón je organické rozpúšťadlo. Nachádza sa napríklad v odlakovači na nechty.

Čo robiť s prasknutým vajcom?

Aj rozbité vajce je použiteľné. Klasicky ho uvarte a môžete ho použiť do šalátu alebo sendviča. Samozrejme ak nie je staré.

Aby mlieko rýchlejšie zovrelo

Ak pridáte štipku cukru, mlieko zovrie rýchlejšie.

Jednoduchý spôsob, ako nastrúhať syr

Než začnete, potrite strúhadlo olejom. Syr sa nebude lepiť a strúhadlo sa vám bude ľahšie umývať.

Ako sa zbaviť nepríjemných pachov v kuchyni?

Je to jednoduché! Nalejte jednu polievkovú lyžicu octu na panvicu a zahrievajte, kým sa nevyparí. Ocot zareaguje so zásadami a navzájom sa zneutralizujú.

Ako oživiť vysušený citrón

Citrón, ktorý začína vysychať, možno obnoviť do pôvodného stavu ľahko. Nechajte ho v miske s vodou na niekoľko hodín.