#Zaujímavosti Testujeme trinásť, na internete najobľúbenejších kuchárskych LAJFHEKOV. Ako to dopadlo?

Testujeme trinásť, na internete najobľúbenejších kuchárskych LAJFHEKOV. Ako to dopadlo?

Milujeme surfovanie po sieti pri hľadaní tých užitočných tipov a trikov, ktoré uľahčujú náš život. V poslednej dobe sa portál BrightSide rozhodol vyskúšať niektoré z nich. Sú tieto populárne kulinárske rady naozaj tak efektívne, ako sa zdá?

Dnes vás pozývame, aby ste sa pozreli na výsledky. Upozornenie: počas experimentov neboli poškodení žiadni redaktori!

#1. Ak chcete rozkrájať všetky vaše cherry paradajky na polovicu naraz, položte ich medzi dve ploché dosky a rozkrojte medzeru ostrým nožom.

Výsledok: Rezanie paradajok týmto spôsobom je veľmi ťažkopádne. Podarilo sa nám rozdeliť len niekoľko a potom sme sa museli uchýliť k tomu, že to robíme staromódnym spôsobom. Tento lajfhek môže fungovať, ak použijete veľmi ostrý nôž, ale dokonca ani potom sa vám to nepodarí úplne presne. Záver: Nefunguje.

#2. Aby ste sa uistili, že vaše mlieko nevykypí, položte drevenú varechu na hrniec.

Výsledok: Mlieko totálne vykypelo a drevená varecha absolútne ničomu nepomohla. Tento lajfhek je úplný nezmysel! Záver: Nefunguje.

#3. Rýchly a jednoduchý spôsob, ako urobiť lahodné cupcakes, je zložiť ingrediencie do hrnčeka a umiestniť ich do mikrovlnnej rúry.

Na prípravu koláča sme zobrali 1 vajce a zmiešali ho s malým množstvom múky, cukru a kakaa. Potom sme pridali trochu vody, nejaký prášok do pečiva a štipku soli. Výsledok: Cupcake sa ukázal trochu gumový, chutnal skôr ako palacinka. Ale s najväčšou pravdepodobnosťou veľa záleží na kvalite prísad. Recept môže byť vhodný ako zábavný spôsob, ako predstaviť deťom svet domácej kuchyne. Záver: Funguje to, ale výsledky nemusia byť pre každého.

#4. Aby sa vajíčka ľahšie olúpali, po vare ich umiestnite do studenej vody.

Výsledok: Starý dobrý lajfhek, osvedčený našimi babičkami a matkami. Umiestnenie vajec do studenej vody naozaj uľahčuje ich odlupovanie. Záver: Funguje ako nič.

#5. Mrazené hrozno sa môže použiť na chladenie vína.

Výsledok: Na rozdiel od kociek ľadu, ktoré sa zmiešajú v pohári, mrazené hrozno nápoj zbytočne neriedi. Chladí vaše víno rovnako efektívne a vyzerá to pekne. Záver: Rozhodne funguje.

#6. Aby ste sa vyhli “cibuľovým slzám”, posypte reznú dosku soľou.

Výsledok: V priebehu nášho odvážneho experimentu sme zistili, že tento lajfhek vám ušetrí niekoľko slz … ale v žiadnom prípade nie všetky. Záver: Funguje, ale len trochu.

#7. Zabalenie balíčka zmrzliny do plastového vrecka pred jeho vložením do mrazničky spôsobí, že zmrzlina je mäkšia / ľahšie sa naberá.

Výsledok: Dlhšie skladovanie v mrazničke zvyčajne spôsobuje, že zmrzlina je tvrdá, čo znamená, že musíte počkať, kým ju budete môcť podávať. Vyskúšanie tohto lajfheku pomohlo zmrzline zachovať jej mäkkosť. V dôsledku toho sme boli schopní rýchlo podávať v krásnych sklenených miskách. Záver: To naozaj funguje.

#8. Ak ste nakrájali avokádo na polovicu, ale chcete použiť len jednu polovicu, uistite sa, že vyberiete polovicu bez jamky. Polovica, ktorá obsahuje jamku, má oveľa väčšiu šancu, že zostane čerstvá v chladničke.

Výsledok: Uskutočnili sme vlastný experiment tým, že sme nechali dve polovice avokáda v chladničke – jedna obsahovala jamku, druhá nie. Po dvoch dňoch obidve polovice vyzerali ďaleko od čerstvého. Záver: To nefunguje.

#9. Na rýchle olúpanie cesnaku ho vložte do nádoby a dobre ňou traste.

Výsledok: Užitočné, ak chcete olúpať niekoľko hlávok ihneď. Len nezabudnite odstrániť konce a potriasť nádobou čo najsilnejšie, inak sa nič nestane. Záver: Funguje.

#10. Zmrazovanie olivového oleja v zásobníku na ľad spôsobuje, že vydrží oveľa dlhšie. Dokonca aj po roku s ním môžete bezpečne smažiť. Do mrazničky môžete pridať bylinky a zeleninu a potom ich použiť s teplými jedlami alebo šalátmi.

Zmrazovanie takýmto spôsobom udrží typickú chuť a arómu. Súčasne sa vôňa stáva tlmenou a je menej pravdepodobné, že sa bude držať zvyšku obsahu mrazničky. Výsledok: Úspech tohto lajfheku úplne závisí od kvality oleja: ak používate nerafinovaný olivový olej, zahustí sa pri teplote 41 °F. Avšak bežný filtrovaný olej na vyprážanie nebude ľahké zmrazovať a recept nebude fungovať. Záver: Funguje len ak používate kvalitný olej.

#11. Citrónová šťava môže pomôcť udržiavať čerstvo nakrájané jablkové plátky od hnednutia.

Výsledok: Posypanie nakrájaných jabĺk s malým množstvom čerstvej citrónovej šťavy prinieslo fantastický účinok: nielenže zabránilo tomu, aby plátky zhnedli, ale tiež spôsobilo, že jablková dužina bude vyzerať bledšie a žiarivejšie. Záver: To naozaj funguje.

#12. Balenie plastového sáčku okolo stoniek banánov pomôže ovociu zostať čerstvé dlhšie.

Výsledok: Na overenie tejto životnosti sme použili dva banány – jeden zabalený do plastického filmu a druhý do “prirodzeného” stavu. Po troch dňoch sa obe stali rovnako nejedlé. Záver: Nefunguje.

#13: Pomôžte vašej zelenine zostať čerstvé niekoľko dní tým, že ich zviažete do zväzku, vložíte ich do vody a pokryjete ich plastovým vrecom.

Výsledok: Vykonali sme vlastný test pomocou dvoch zväzkov. Jedna bola podrobená všetkým manipuláciám opísaným v lajfheku a druhá bola ponechaná ako taká. O pár dní neskôr sa výsledok stal zrejmým: metóda popísaná v tipe naozaj pomáha zachovať čerstvosť vašej zeleniny na 100%! Záver: To rozhodne funguje.