#Featured 10 tajomstiev Fast Foodov, o ktorých vám nikdy nikto nepovedal!

10 tajomstiev Fast Foodov, o ktorých vám nikdy nikto nepovedal!

#10. Najlepší čas pre Fast Food

Ideálny čas na rýchle občerstvenie je počas takzvaných “náročných hodín” (čas od 11:00 do 13:00 a od 18:00 do 20:00). Nie je ľahké vtedy získať nejaký voľný stôl, ale je to čas, kedy sa podávajú čerstvé potraviny.

#9. Ak chcete čerstvé hranolky, objednajte si ich bez soli

Hranolky sú solené hneď po varení a takto budú zamestnanci prinútení urobiť nové nesolené špeciálne pre vás.

#8. Vôňa z kuchyne je súčasťou stratégie

Pri prechádzaní okolo rýchleho občerstvenia je ťažké odolať lákavej vôni chutných jedál. To sa deje z nejakého dôvodu. Mnoho reštaurácií tvrdí, že je to podstatné, pretože to láka nových zákazníkov, ktorí idú okolo. Niektoré miesta dokonca náročky nechávajú svoje dvere do kuchyne otvorené.

#7. Cola je lacnejšia ako iné nápoje, pretože povzbudzuje váš apetít

V reštauráciách rýchleho občerstvenia, je cola zvyčajne lacnejšia ako čaj.  Chcú, aby ste si jej kupovali viac a viac, keďže po nej sa váš smäd nikdy neuhasí. Oxid uhličitý tiež stimuluje chuť do jedla.

#6. Hranolky obsahujú 19 ingrediencií

Legendárna aróma hranoliek z rýchleho občerstvenia sa dosiahne zmiešaním približne 19 zložiek. Zemiaky sú základom. Ďalších 18 sú tuky, prísady a látky zvyšujúce chuť, takže táto potravina nie je úplne neškodná.

#5. Nie je dobré rozhodnutie ísť tam ráno

Nenavštevujte miesta na rýchle občerstvenie hneď po ich otvorení. Večer čistia kuchynské vybavenie agresívnymi chemikáliami, ktoré môžu ráno zostať na kuchynských strojoch a doskách a takto sa môžu dostať aj do vášho jedla.

#4. Jedlá dnešného Fast Foodu obsahujú viac kalórií ako pred 30 rokmi

Cheeseburger obsahuje o 75% viac kalórií v porovnaní s jeho “predchodcom” z 80. rokov. Pred dvadsiatimi rokmi boli hranolky 2 krát menej kalorické. Pizza získala o 70% viac kalórií.

3. Množstvo cukru v Milkshakoch presahuje denný odporúčaný príjem až trojnásobne

Milkshake je jedným z klasických nápojov v miestach rýchleho občerstvenia. Je obzvlášť populárny v lete.
Denná norma cukru je okolo 1-2 kociek, zatiaľ čo jedna dávka mliečneho shaku obsahuje asi 3 kocky cukru.

#2. Všetko, čo jete rukami, je chutnejšie

Viete prečo v reštauráciách s rýchlym občerstvením neexistujú vidličky a nože? Jednou z možných odpovedí je, že keď človek jedává holými rukami, získa väčšie potešenie a v dôsledku toho zje viac.

#1. Sóda v rýchlych občerstveniach obsahuje rôzne baktérie

Predstavte si, koľko baktérií a plesní tam je. Sladké prostredie vytvára pre týchto “obyvateľov” veľmi dobré podmienky.